20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Vlada Kosova donjela odluku o djelimičnom ukidanju takse na sirovinske proizvode iz Srbije i BiH

Vlada Kosova na čijem je čelu premijer Aljbin Kurti donjela je odluku o djelimičnom ukidanju takse od 100 odsto na sirovinske proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, potvrđeno je iz Kurtijevog kabineta za RSE.

Nešto ranije koalicioni partner Demokratski savez Kosova (DSK) predao je Skupštini zahtjev za zakazivanje sjednice o izglasavanju nepovjerenja vladi Kosova.

Predsjednik DSK Isa Mustafa zatražio je od Kurtija u petak da potpuno i ukine taksu od 100 odsto, da povuče odluku o smjeni njihovog ministra policije i da se izvini DSK zbog te odluke.

- OGLAS -

S obzirom da je Kurti međutim ostao pri ranijem stavu, DSK je i zvanično pokrenuo proceduru za izglasavanje nepovjerenja.

U odluci se dodaje da će vlada do 1. aprila potpuno ukinuti odluku na osnovu koje je uvedena taksa od 100 odsto u novembru 2018. a kako bi se uspostavile recipročne mjere u odnosima sa Srbijom i BiH po svim pitanjima.

Današnja odluka stupa na snagu odmah, a Ministarstvu finansija, Carini Kosova i drugim institucijama naloženo je da sprovedu odluku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA