2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Mihajlović: Vratićemo brzinu vozova na 100 km/ čas sve do granice sa Crnom Gorom

Ministrica građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas, u okviru posjete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, sporazum o nastavku modernizacije barske pruge.

Mihajlović je Sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta modernizacije barske pruge potpisala sa generalnim direktorom Ruskih željeznica Olegom Belozjorovim, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

“Sa Ruskim željeznicama do sada smo modernizovali oko 200 kilometara pruga u Srbiji. Danas potpisanim sporazumima krećemo u nove projekte vrijedne 230 miliona eura, koji će se finansirati iz novog ruskog kredita za železnicu”, rekla je Mihajlović.

- OGLAS -

Ona je dodala da je barska pruga, uz željeznički Koridor 10, najvažniji željeznički pravac koji Srbiju povezuje sa regionom, a ukupna dužina deonice koja će biti obnovljena iznosi 209,8 kilometara.

“Sa Ruskim željeznicama rekonstruisali smo već 77,6 kilometara dionice od Resnika do Valjeva, a modernizacijom cijele barske pruge kroz Srbiju vratićemo brzinu vozova na 100 km/čas sve do granice sa Crnom Gorom”, rekla je Mihajlović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA