Dijaspora
Kaluža:Državljani BiH da ne kreću iz Njemačke, biće im produžene vize Generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža pozvao je državljane BiH koji trenutno borave u Njemačkoj da tu i ostanu jer će im biti produžene vize.
# NN

Generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža pozvao je državljane BiH koji trenutno borave u Njemačkoj da tu i ostanu jer će im biti produžene vize. 

Kaluža je rekao Srni kako je dobio garancije Njemačke da će državljanima BiH u Njemačkoj boravak proći nesmetano.

On je istakao da je cilj da se smanji transport prema BiH i socijalna interakcija između ljudi kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

"Svi naši državljani koji se nalaze u NJemačkoj, kojima uskoro treba da istekne viza, treba da se jave Kancelariji za strance kako bi dobili produženje vize. Naši državljani moraju biti strpljivi i razumjeti da su njemačke institucije veoma opterećene, da ih moraju kontaktirati telefonom ili imejlom", objasnio je Kaluža.

Kaluža je precizirao da državljani BiH moraju pripremiti pasoše i vize do kada su im naznačeni rokovi isticanja, odnosno kopije.

Prema njegovim riječima, zatvorena su dva granična prelaza između Njemačke i Austrije.

"U Njemačkoj je do sada registrovano 20.322 slučajeva pozitivnih na virus korona, 61 osoba je preminula i 180 je izlječeno", napomenuo je Kaluža.

(N.N.)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.