Dijaspora
Na sajmu u Utrechtu promovirani turistički potencijali BiH Jedan od najvećih turističkih sajmova u Europi, Vakantiebeurs, održava se u periodu od 16.01.2020. godine do 20.01.2020. godine u Utrechtu.
#

Jedan od najvećih turističkih sajmova u Europi, Vakantiebeurs, održava se u periodu od 16.01.2020. godine do 20.01.2020. godine u Utrechtu.

Sajam okuplja mnoštvo izlagača iz cijelog svijeta kao i veliki broj predstavnika touroperatora, hotelijera, avio kompanija i drugih. Sajam je poznat i po velikoj posjećenosti građana, i to ne samo iz Nizozemske već i iz susjednih zemalja, Belgije, Njemačke i Luksemburga.

Ove godine iz Bosne i Hercegovine na sajmu učestvuju Turističke zajednice Kantona Sarajevo zajedno sa suizlagačem, agencijom Lilly Travel iz Sarajeva, i Turistička zajednica Republike Srpske zajedno sa Turističkom zajednicom grada Banja Luke.

Prvog dana sajma (16.01.2020. godine), ambasadorica Mirsada Čolaković i diplomate ambasade Bosne i Hercegovine u Den Haagu posjetili oba štanda, i razgovarali o mogućim oblicima suradnje u budućnosti, u kontekstu promotivnih aktivnosti koje je ambasada sa svoje strane u mogućnosti upriličiti.

U tom smislu, ambasada je predložila da se promoviraju turistički potencijali Bosne i Hercegovine za vrijeme Embassy Festival-a, koji se održava svake godine u septembru mjesecu u Den Haagu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.