10 C
Sarajevo
23.04.2024

Uskoro konkretni rezultati saradnje ministarstava privrede RS-a i Srbije

Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, i Dragan Stevanović, državni sekretar Ministarstva privrede Republike Srbije, danas su u Banjaluci razgovarali o mogućnostima uspostavljanja zajedničke saradnje, javlja Anadolu Agency (AA)

Sastanku su prisustvovali predstavnici nekoliko većih javnih preduzeća iz Republike Srpske i Republike Srbije. Vjekoslav Petričević rekao je da je cilj pronaći koncept na obostrano zadovoljstvo i koji su glavni prioriteti u saradnji koja bi trebalo da omogući privredni razvoj RS-a

Stevanović je istakao da su imali brojne susrete od potpisivanja memoranduma o saradnji pri čemu su se dogovorili da će pokušati uraditi više da susreti ne budu samo protokolarni nego da imaju konkretnih rezultata.

- OGLAS -

“Ne bih unapred da pričam, verujem da ćemo do kraja godine imati jedan konkretan rezultat kojim ćemo moći da se pohvalimo”, rekao je Stevanović. On je podsjetio da Srbija ima velike rezultate, u trećem kvartalu je zabilježen nezapamćen rast, preko pet procenata je rast BDP-a.

Konkretno u toku su razgovori o saradnji u oblasti tekstilne industrije, radu javnog sektora, podrške javnog sektora tekstilnoj industriji.

“Juče smo imali neformalne sastanke gdje smo razgovarali o oblasti drvnoprerađivačke industrije i tu mislim da ćemo u narednoj godini moći da napravimo konkretan rezultat. Praksu smo promenili, mislim da će u narednoj godini biti dobrih rezultata”, rekao je Stevanović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA