Dijaspora
Održana godišnja Skupština bh. asocijacije Coventry Skupštinu je svečano otvorio predsjednik bh. Asocijacije Coventry (BHCAC), gospodin Remzudin Alihodžić izrekavši tople riječi dobrodošlice, a nakon prijedloga dnevnog reda Skupštine, je prezentovao aktivnosti u proteklom periodu.

Za pohvaliti je da je rukovodstvo udruženja obezbjedilo materijalno-tehničke uslove za rad bh. dopunske škole u Coventriju. Nastava se izvodi svake subote u prostorijama Sidney Stringer Academy. Također je pohvaljen rad i saradnja sa Bosnia UK Networkom, krovnom organizacijom BiH udruženja u Velikoj Britaniji.

Pored navedenih aktivnosti treba napomeniti organizovanje obilježavanja važnijih datuma vezanih za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

 

Na Skupštini je usvojen izvještaj o radu bh. asocijacije Koventri, izvještaj o finansijskom poslovanju i izabrano novo rukovodstvo Skupštine. Izvještaj o finansijama je podnio višegodisnji blagajnik udruženja gospodin Mensur Kablić.

Nakon kraće konstruktivne diskusije i usvajanja izvještaja, Skupština je izabrala novo rukovodstvo. U Izvršni odbor su izabrani Almin Kazić (predsjednik), Sanela Saračević-Hujić (potpredsjednik), Meliha Alihodžić (blagajnik), Amir Kazić (sekretar), Kornelija Besara, Meho Hasanbegović , Mehmed Mulalić, Remzudin Alihodžić i dr. Zdenka Besara.

Novoizabranom rukovodstvu želimo mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu udruženja.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.