Dijaspora
Poboljšati komunikaciju sa dijasporom kroz kampanju "Zajedno jači/ Zajedno bolji" Vijeće ministara BiH na 164. sjednici usvojilo je Izvještaj Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice o realizaciji aktivnosti na izradi Plana komunikacija sa iseljeništvom kojim se želi uspostaviti efikasna i redovna komunikacija sa iseljeništvom.
# Agencije


Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pokrenut će aktivnosti na realizaciji ciljeva Plana komunikacije sa iseljeništvom koji će, putem Ministarstva vanjskih poslova, bit dostavljen diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u svijetu.

Vizija Plana komunikacije je da osigura pravovremene i dosljedne informacije iseljeništvu, omogući povezivanje iseljenika i njihovih organizacija međusobno, ali i sa nadležnim institucijama u BiH, unaprijedi povjerenje iseljeništva u bh. institucije i osigura veću vidljivost aktivnosti koje provodi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice.

Promjene u komunikaciji podrazumijevaju uključivanje u komunikaciju i organizaciju civilnog društva, medija, poslovne zajednice, te promociju Interaktivnog portala za dijasporu iz BiH, kao lako dostupnog kanala za dvosmjernu komunikaciju.

Pod sloganom „Zajedno jači / zajedno bolji“ ova kampanja bit će fokusirana na mlade, poslovnu i akademsku zajednicu, porodicu i prijatelje, nevladine i međunarodne organizacije, praktično sve strukture društva u zemlji i iseljeništvu.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.