15 C
Sarajevo
28.03.2024

Nikšić: Nećemo pristati na ucjene i ultimatume

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) Nermin Nikšić kazao je za „Avaz“ da neće pristati na ucjene i ultimatume manjeg dijela partije u Tuzlanskom kantonu.

Nakon što je danas predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla Enver Bijedić na konferenciji za novinare kazao da će dio članova napustiti SDP ako Predsjedništvo i Glavni odbor ne ponište odluku o isključenju Žarka Vujovića i Huseina Tokića, Nikšić je kazao da je očito da su ”neki članovi procijenili da mogu držati partiju kao taoca”.  

– Meni je žao što je tako. Trpio sam i nadao se da neće krenuti u tom pravcu, kršiti odluke Glavnog odbora. Kad je došlo do toga, nema nazad. Još ranije smo donijeli odluku o raspuštanju KO, uvođenju Povjereništva – kazao je Nikšić.

- OGLAS -

Dodao je da je SDP-u već nanesena određena šteta, ali da je već danas jasno koji je bio cilj svih spinova o navodnoj želji da ova partija uđe sa SDA u vlast u TK.

– Od 10 zastupnika to su dvojica. Želim im svu sreću, ali red u partiji se mora poštovati – dodaje Nikšić.

Ponavlja da niko ne može uvjetovati SDP BiH.

– To su mi danas potvrdili u Lukavcu i Gračanici članovi općinskih organizacija s kojima sam razgovarao. Mi nikome nećemo dopustiti da ruši ono što se godinama gradilo. Pogotovo ne nekome ko je u SDP došao prekjučer i sad nas uvjetuje – ističe Nikšić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA