Dijaspora
Zvizdić na godišnjem susretu dijaspore: Poslovne partnere dovedite u BiH Denis Zvizdić je prisustvovao godišnjem susretu dijaspore u Minhenu
# VMBIH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić prisustvovao je godišnjem susretu dijaspore u organizaciji Konzulata BiH u Minhenu na kojem su bili uspješni bosanskohercegovački državljani koji žive i rade u njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj.

Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Zvizdić upoznao ih je sa aktuelnom ekonomskom, političkom i sigurnosnom situacijom u BiH. Rekao je da su ostvareni mnogi zacrtani ciljevi i da je unaprijeđena konkurentnost bh. ekonomije, povećan BDP i izvoz, smanjen deficit, povećan broj zaposlenih i da su bh. proizvodi postali konkurentniji.

Naglasio je da postoje velike mogućnosti za unapređenje saradnje sa dijasporom u svim segmentima. Pozvao je naše građane na saradnju i ulaganje. Rekao je da svoje poslovne partnere dovedu u BiH i da svoje poslovne ideje vežu za našu zemlju. Naglasio je da BiH ima evropsku budućnost i da taj cilj nema alternativu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.