17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Vlada KS ukinula epizodu „Upozorenje“, na snazi ostaje „Pripravnost“

“Zbuniću se ako tim lepim nogama krenete da šetate oko mene, zaboraviću šta sam hteo da kažem. Znam, znam, imate ljubomornog muža”, rekao je Šešelj u Jutru sa Jovanom i Srđanom, ali Jovani nije bilo baš pravo.

“Pazite, vi ste već bili jednom optuženiu, i da ja imam ljubomornog muža, a nisam n Vlada Kantona Sarajevo je danas na vanrednoj telefonskoj sjednici donijela odluku o ukidanju epizode „Upozorenje“ u svim zonama Kantona u kojima se primjenjuje Plan interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka, saopćila je kantonalna pres-služba.

Ovakva odluka donesena je zbog pada koncentracije zagađujućih materija te uzimajući u obzir prognozu Federalnog hidrometerološkog zavoda koji najavljuje destabilizaciju vremena od sutra.

- OGLAS -

Na snazi je ipak ostala epizoda “Pripravnost” budući da su se tokom današnjeg dana zadržale povišene vrijednosti zagađujućih materija, iznad graničnih. Do 15 sati vrijednosti su kod Vijećnice bile 22,62, na Otoci 90,67 te u Ilijašu 156,91µg/m3.

Stručno tijelo za koordinaciju i nadzor Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo, osim što je odlučilo da na snazi ostane epizoda „Pripravnost“ u svim zonama Kantona u kojima se primjenjuje navedeni plan, navelo je i mjere koje treba provoditi tokom ove epizode.i ja…”, vratila se na svoje mesto Jovana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA