3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

U srijedu otvorenje 9. Sarajevo Holiday Marketa (VIDEO)

Paljenjem lampica na bogato dekorisanoj jelki, visokoj oko 15 metara, u srijedu 4. decembra u Parku Hastahana u Sarajevu bit će otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Riječ je o sajamskoj manifestaciji sa brojnim popratnim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima, prilagođenim svim generacijama, a koja se u glavnom gradu BiH održava od 2011.

Pomoćnica načelnika Općine Centar Jasmina Fazlić istakla je danas na pres-konferenciji da je to dugogodišnji projekt koji predstavlja dobar primjer prakse saradnje vladinog i nevladinog sektora.

- OGLAS -

Dodala je da su sredstva Općine Centar namijenjena za ledenu plohu koju najmlađi sugrađani mogu besplatno koristiti tokom zimskog raspusta.

– U vrijeme praznika ispunjeni smo pozitivnom energijom i tu energiju želimo prenijeti na ulice Sarajeva – naglasila je Fazlić.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kazao je da su u partnerstvu sa Općinom Centar te vladinim i nevladinom organizacijama za ovu zimsku sezonu pripremili veliki broj dobrih projekata.

Izrazio je nadu da će deveti Sarajevo Holiday Market ove godine nadmašiti očekivanja te da će biti značajniji i bogatiji.

– Od Sarajeva smo uspjeli napraviti centar regije tako da i ove godine želimo pokazati da smo pored proslave Nove godine i Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, pripremili i niz ostalih događaja – naglasio je Skaka.

Novitet ovogodišnjeg Marketa je Coca-Cola Holiday Promenada, prazničnim lampicama osvijetljena natkrivena šetnica. Duž promenade će biti postavljeni neki od učesnika u sajamskom dijelu Marketa, 25 izlagača, zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane, pića i mnogi drugi. Zimsku čaroliju upotpunit će Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima te Pony Ranch sa dva mala ponija i magarcem.

U mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalaze se Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda mraza, dok odrasli mogu uživati u ugostiteljskom objektu ispod šatora u After Work Partiju i večernjim koncertima.

Video: 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA