Face TV
Popov: Ovo što Dodik radi je početak raspada BiH. Otcjepljenje bi imalo domino efekat u regionu Dodika pritiska opozicija, zato podiže tenzije. Cijelu RS čini taocem svoje politike. Dodik je kao Milošević. Ne zavisi od njega da li će ići do kraja nego od spoljnog faktora.

Očekivao sam da će nakon 25 godina od Dejtona međunarodna zajednica izaći s planom konsolidacije BiH; takvog plana još nema. Dok ne bude konkretnih poteza međunarodne zajednice - Dodik će se ovako ponašati.

Otcjepljenje RS-a bi imalo domino efekat u regionu i nesagledive posljedice u Evropi. Otcjepljenje RS-a znači pripajanje Srbiji. Zašto se onda Kosovo ne bi pripojilo Albaniji a tzv.Herceg-Bosna Hrvatskoj. Ako se Srbiji uzme Kosovo, onda je jedan od scenarija pripajanje RS-a.

Međunarodna zajednica može sve da zaustavi. Međunarodna zajednica ne vjeruje Dodiku i Vučiću da žele ukinuti RS. EU može prekinuti finansijske tokove Srbiji zbog Kosova. SAD imaju moćne poluge da izvrše pritisak na Vučića. Političari u BiH su se otrgnuli kontroli.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.