5 C
Sarajevo
25.04.2024

Sjećate li se kioska kojeg je SDA platila 250 hiljada KM novcem građana? Vještak utvrdio da je vrijednost tog “objekta” deset puta manja od ugovorene!

Javnost u Bosni i Hercegovini ostala je šokirana kada je 2019. godine otkriveno da su kadrovi Stranke demokratske akcije (SDA) platili 250 hiljada KM za obični kiosk u starom dijelu Sarajeva.

Bivši direktor Turističke zajednice KS i aktuelni načelnik Ilidže Nermin Muzur (NiP) na svom Facebook profilu otkrio je nove detalje vezane za sporni kioski.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- OGLAS -

“Da li se sjećate kioska od 253.000 KM?!

Dolaskom u Turističku zajednicu KS, nekad u februaru 2019. godine, sa nadzorom sam trebao izvršiti primopredaju i potpisati nalog za plaćanje gradnje navedenog objekta. To sam naravno odbio, a sve ostalo nakon toga što se dešavalo je manje više poznato. Hiljade poziva novinara, hiljade komentara, satiričnih članaka, slika itd.

Evo nakon skoro dvije godine dođe potvrda, još jedna u nizu, da se ipak isplati boriti. Izvođać radova je tužio Turističku zajednicu KS, jer nisam htio platiti 253.000 KM, u toku procesa je tražio sudskog vještaka koji će procijeniti vrijednost radova i evo dobili smo nalaz.

Sudski vještak građevinske struke kojeg je tražio tužitelj je procijenio da je ukupna građevinska vrijednost objekta (ono što smo trebali i da platimo) je skoro 10 puta MANJA od one koja je navedena u ugovoru i iznosi 25.874 KM. Otišao je vještak i korak dalje, pa je procijenio i tržišnu vrijednost objekta, pa je i ona sa svim uključenim parametrima manja za više od 5 puta(46.573,20 KM), nego cijena koju sam trebao da potpišem.

Detaljne podatke možete vidjeti na slikama ispod, a ovih usteđenih više od 200.000 KM Turistička zajednica KS i Vlada KS mogu rasporediti na neki drugi projekat. Ne bih se bunio da to bude neki projekat na Ilidži.

Svako dobro Bosno i Hercegovino”, napisao je Muzur.

 

(Pressmedia.ba)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA