-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

NSRS definitivno odlučila: Nema rezervnog sastava policije, a neprijavljivanje prekršaja odsad je prekršaj

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas 11 zakona i tri nacrta zakona te potvrdila da rezervnog sastava policije neće biti u tom bh. entitetu.

Narodna skupština RS usvojila je izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima s amandmanima.

Tim zakonom jasnije se definiraju pojedina policijska ovlaštenja, nadležnosti direktora, dodatno angažiranje posebnih jedinica, kao i povećanje nivoa zaštite informaciono-komunikacionih struktura i uspostava sistema elektronskog poslovanja s građanima.

- OGLAS -

Usvojenim amandmanima, koji su postali sastavni dio zakona, briše se član 3. uz obrazloženje da je dodatnim analizama utvrđeno da su za uspostavljanje rezervenog sastava policije potrebni duži vremenski period i dodatna sredstva kako bi se isti stavio u operativnu funkciju.

Narodna skupština RS usvojila je, pored ostalog, izmjene i dopune Zakona o javnom redu i miru kojim se propisuju i definiraju novi prekršaji i sankcije u toj oblasti, među kojima je prekršajna odgovornost ugostitelja kao preduzetnika. Preciznije se propisuju određeni prekršaji javnog reda i mira, te definira novi prekršaj “neprijavljivanje prekršaja javnog reda i mira”.

Usvojene su i izmjene Zakona o oružju i municiji, Zakona o porezu na dobit, Zakona o društvima za osiguranje, Zakona o unutrašnjem platnom prometu, Zakona o fiskalnim kasama, Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Zakona o duhnu i Zakona o Komori inženjera poljoprivrede RS.

Nastavak sjednice Narodne skupštine RS zakazan je za utorak, 2. jula.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA