8 C
Sarajevo
16.04.2024

Univerzitet u Sarajevu promovira 64 doktora nauka i umjetnosti

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, prorektori Univerziteta i dekani fakulteta promovirat će 64 kandidata na čast doktora nauka i umjetnosti.

“Izazovi na kraju druge dekade 21. stoljeća su bili ogromni za čitavo čovječanstvo. Još jednom se pokazalo da su nauka i znanje kao i naučnoistraživački rad presudni u kreiranju i opstanku života i civilizacijskih vrijednosti koje baštinimo”, naglašava rektor Škrijelj.

Stremeći ka društvu znanja, Univerzitet u Sarajevu će promovirati: po sedam kandidata na čast doktora farmaceutskih i islamskih nauka, po šest kandidata na čast tehničkih i ekonomskih nauka, po pet kandidata na čast političkih i medicinskih nauka, po tri kandidata na čast doktora odgojnih, poljoprivrednih i matematičkih nauka, po dva kandidata na čast historijskih, lingvističkih, pravnih, geografskih i veterinarskih nauka, te po kandidat na čast doktora komunikoloških, kriminalističkih, sigurnosnih, kriminoloških, upravnih, društvenih, muzičkih, hemijskih i bioloških nauka, saopćeno je iz Univerziteta u Sarajevu.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA