10 C
Sarajevo
18.04.2024

Htio ubiti ugroženog nosoroga pa ga zgazili slonovi, a onda pojeli lavovi

Neimenovani lovokradica koji je provalio u Nacionalni park “Kruger” u Južnoafričkoj Republici preminuo je nakon što ga je pregazilo krdo slonova. To nije sve, njegovo tijelo nisu uspjeli izvući jer su ga nakon toga pojeli lavovi. Nagađa se da je lovokradica došao ubiti ugroženog nosoroga.

Osim nesretnika koji je poginuo, u krivolov na nosoroga krenula su još četvorica muškaraca, no oni su imali više sreće pa su završili u zatvoru.

Policija ih je ulovila kako pokušavaju pobjeći iz parka, a kad su ih ulovili, ispričali su da su slonovi pregazili jednog od njih.

- OGLAS -

Policajci i zaposlenici parka nakon toga su krenuli u potragu za nesretnim muškarcem, a sve što su znali jeste da se njegovo tijelo nalazi na dijelu poznatom kao “Crocodile Bridge”.

Kako se sami ne bi našli u opasnosti, u potragu su krenuli malim avionom. Nekoliko dana njihova nastojanja da nađu tijelo bilo je neuspješno, sve dok nisu našli ostatke koje lavovi nisu pojeli.

LADbible javlja da su pronađene odjeća i glava nesretnog muškarca.

– Ulazak u Nacionalni park “Kruger” ne samo da je ilegalan nego je i opasan jer se tu nalaze brojne opasnosti, što je ovaj slučaj i dokazao. Bilo mi je jako teško vidjeti kćerke pokojnog muškarca, naročito zato što nismo mogli do njegovog tijela – rekao je direktor parka Glen Filips (Glenn Phillips), izrazivši saučešće porodici lovokradice.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA