6.6 C
Sarajevo
19.03.2024

Đerlek: Srbija će danas premašiti broj od milion datih doza vakcina

 

“Borba sa koronom je maraton, a ne sprint”, rekao je Đerlek za Radio televiziju Srbije (RTS), ocjenjujući da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “svojim autoritetom obezbjeđuje vakcine”, kao i da se u svijetu vodi rat za svaku dozu.

Kako je naglasio, prva data doza vakcine nije dovoljna da štiti od korone, već je neophodna i druga doza i nakon toga treba sačekati nedjelju-dvije da se stekne imunitet.

- OGLAS -

On je, dajući izjavu RTS-u u vakcinalnom punktu u Beleksekspo centru, na Novom Beogradu, rekao da je plan da tu danas bude vakcinisano 2.200 ljudi, vakcinom Sputnjik V.

“Trenutno je 945.977 datih doza, revakcinisano je ukupno 306.332 građana”, rekao je Đerlek, navodeći da će danas, kako je planirano, biti date ukupno 70.384 doze vakcina, odnosno da će 19.132 osobe primiti prvu dozu, dok će 50.252 biti revakcinisane.

Đerlek je rekao i da se u ponedjeljak očekuje oko 40.000 doza Pfizer vakcina, kao i neke količine u martu, ali dodaje da dok avion sa vakcinama ne sleti u Beograd ne može se biti siguran.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA