11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Mirović: Novi Sad potencijalno novo veliko žarište koronavirusa

“U Vojvodini smo imali 41 pacijenta zaraženog koronavirusom, a od toga 22 pacijenta nalaze se u Novom Sadu. To znači dodatnu opreznost i socijalnu distancu za sve naše građane, jer samo ukoliko se svi budemo pridržavali mjera prevencije i zaštite, prebrodićemo ovu epidemiološku krizu”, rekao je danas Mirović.

Dodao je da su na teritoriji Vojvodine obezbjedjeni objekti koji služe za prihvat građana koji dolaze iz inostranstva, pa je tako od danas u funkciji i odmaralište na Fruškoj gori “Letenka” za tu namjenu, kao i kasarna u Somboru.

“Pomažemo svakodnevno manje razvijenim lokalnim samoupravama kako bi se obezbjedile najosnovnije potrebe. Izdvojili smo 111 miliona dinara za 23 lokalne samouprave za pomoć penzionerima čija su mjesečna primanja manja od 30.000 dinara. Ovaj vid pomoći realizovaće se i u drugim opštinama u Vojvodini”, najavio je Mirović.

- OGLAS -

Dodao je da će sutra u Novom Sadu boraviti kineski stručnjaci, koji će obići Klinički centar Vojvodine i druge ustanove i razgovarati sa domaćim ekspertima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA