7 C
Sarajevo
23.04.2024

Datum je napokon poznat: Stiže nam filmski hit s najvećim mladim zvijezdama današnjice

 
Filmoljupci su došli na svoje kada je napokon pušten trailer za dugoiščekivani film ‘Dina’, no, do premijere će se morati još malo strpiti, budući da je ista najavljena za 18. decembra.
 
Dugo iščekivanje doista se isplatilo, barem ako pitate filmoljupce, jer je jučer napokon pušten trailer za film koji se najavljivao mjesecima. Riječ je o filmu ‘Dina‘ temeljenom na romanu Franka Herberta iz 1965. godine, ujedno i remakeu istoimenog filma iz 1984. i televizijske serije iz 2000. godine.
 
 
 

Radnja ‘Dine’ prati Paula Atreidesa (Timothée Chalamet) iz kuće Atreides, koji s obitelji stiže na pustinjski planet Arrakis. Tamo žele preuzeti vodstvo od kuće Harkonnen i brigu o proizvodnji začina, tvari koja se nalazi samo na Arrakisu te koja korisnicima produljuje očekivano trajanje života i osnažuje mentalne sposobnosti, ali i koja poput droge izaziva ovisnost.

Povijest Fremena, stanovnika planeta, vrlo je komplicirana i isprepletena s drugim skupinama koje su se širile po naseljenim planetama svemirskih prostranstava. I sam po sebi planet je kompliciran, a u njegovom čudljivom okolišu prekomjerno trošenje vode moglo bi značiti smrt.

Najnoviju verziju filma režirao je Denis Villeneuve, kojem sci-fi žanr nije niti najmanja nepoznanica, budući da je već režirao hit film s Ryanom Goslingom i Harrisonom Fordom ‘Blade Runner 2‘ te ‘Dolazak‘ s Amy Adams i Jeremyjem Rennerom.

- OGLAS -

Villeneuve je već ranije izrazio nadu da će ‘Dinu’ za filmsko platno adaptirati u više od jednog filma, ali Warner Bros je njegove nade tek sada pretočio u stvarnost. Obzirom na opsežnost prvog Herbertovog romana iz 1965. godine, s toliko povijesti, detalja i podataka ispisanih na više od 400 stranica, ova odluka itekako ima smisla.

Ovoga puta svoje je povjerenje dao mladoj, ali iskusnoj ekipi, predvođenoj Timotheejem Chalametom i Zendayjom, a osim njih uloge imaju i Oscar Isaac, Stellan Skarsgard, Jason Momoa, Josh Brolin, Javier Bardem, Rebecca Ferguson i Dave Bautista. Premijera filma najavljena je za 18. decembar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA