7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

UEFA: Ne damo da se uništi klupski fudbal

Nakon vijesti koju je juče lansirao “Skaj sports”, sa finansijskim detaljima oko formiranja fudbalske Premijer lige, oglasila se Uefa.

Evropska kuća fudbala je još jednom ponovila da se protivi svakom novom takmičenju.

“Predsjednik Uefe je u nekoliko navrata isticao da je protiv formiranja takve lige. Principi solidarnosti, plasmana, ispadanja i otvorenih liga su nešto o čemu se ne može pregovarati. To je ono što čini evropski fudbal i zato je Liga šampiona najbolje takmičenje na svijetu. Uefa i klubovi su posvećeni tome da ja ne unište stvaranjem Superlige od 10, 12, pa čak i 24 kluba koja bi kad-tad postala dosadna”, saopšteno je iz UEFA.

“Skaj” tvrdi da je za novu ligu osigurano već šest milijardi dolara, te da su iza projekta stali Fifa i jake finansijske institucije, poput “JP Morgan”.

- OGLAS -

Spekuliše se da su Liverpul, Mančester junajted, Arsenal, Čelsi, Mančester siti i  Totenhem klubovi iz Engleske kojima je ponuđeno mjesto. Barselona, Atletiko Madrid i Real Madrid su takođe dobili poziv, baš kao i PSŽ, Juventus i Bajern.

Liga bi, kako je javio “Skaj”, trebalo da ima 16 ili 18 članova, igrala bi se po prvenstvenom sistemu, sa plej-ofom, a krenula bi 2022. godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA