5 C
Sarajevo
27.04.2024

Konačno: „Ti si moja domovina“ od 22.2. u programu Face-a

 Riječ je o jednoj od najgledanijih turskih serija koju ćete moći gledati na Face tv-u, od 22.2. svaki dan, od ponedjeljka do petka u 20 sati.

Posljednje godine Osmanskog carstva, rat za domovinu prati borbu za opstanak Azize (Bergüzar). Nakon što njen muž Cevdet (Halit), predani ratnik   ode u rat, Azize ostaje sama s djecom. Do nje stiže vijest da je Cevdet poginuo, tako da briga o kućanstvu, djeci pada na nju.

Odlazi u Izmir, ali ni sedam godina kasnije ne pronalazi utjehu za smrt svoga supruga. Tuga za mužem, problemi s djecom i finansijski problemi dovode Azize u tešku situaciju. Jedini izlaz vidi u udaji za Tevfika, Cevdetovog najboljeg prijatelja koji je od djetinjstva zaljubljen u nju. Međutim, Azize ne zna da je Tevfik izdao njenog supruga, i da je Cevdet živ.

- OGLAS -

Serija „Ti si moja domovina“ snimala se u čak četiri grada – Istanbulu, Izmiru, Izmitu i Bodrumu. Scenografi su bili primorani konstruirati ulice, tržnice, bolnicu, vojni dom i ostale eksterijere i interijere koji odaju duh tog vremena, a kostimografi su morali napraviti preko hiljadu vojničkih uniformi i oko dvije hiljade ostalih kostima za potrebe glavnih glumaca, sporednih likova te statista.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA