Face TV
Prof. dr. Ismet Suljević: Mesihović je rekao da mu je Sebija rekla da KCUS ima 36 respiratora!
Dr. Suljević: Sebija 18. 3. rekla da ima 57 respiratora,a 27. 3. da ima 53, pa gdje nestadoše ona 4?
Kada je KCUS naručivao respiratore u martu, mene niko nije pitao koji respiratori su nam potrebni, a najstručniji sam! Objektivno sam govorio prošli put, nisam imao zle namjere.!Nakon gostovanja u Centralnom dnevniku, dobio sam disciplinsku!
Nije isključeno da dobijem otkaz! Stalno dobijam disciplinske prijave, zamislite, traže mi da platim 4,68 KM jer sam navodno isprintao 500 stranica, a nisam! Neću da platim! Ja da im odgovaram za 4 marke, a neko pronevjerio 10 miliona?!

Po nekoliko puta mi izriču iste kazne. Prvo direktorica, a onda i šef klinike. Na disciplinskim komisijama mi nisu dali ni da se branim. To je mobing, pritisak, ali se borim! Znam da ispravno postupam i znam da ono što oni rade nije dobro, a ni ispravno!

Doveo sam najboljeg i najskupljeg svjetskog naučnika da besplatno održi predavanje u Sarajevu, nisu mi dali slobodan dan, oduzeli su mi dnevnicu! Respiratori nam generalno trebaju, ali kao rezerva! Menadžment procjenjuje količinu, ali u situaciji kao sada, respiratori nam sigurno ne trebaju! Ne znam ko je naručio ove respiratore, ali je moralo ići preko institucija.

Je li Vas SIPA zamolila i jeste li vidjeli aparate? Do sada nije, oficijelno! Nije mi poslat zahtjev, ali ako me pozovu, odazvat ću se! Ne krijete ništa? Objektivno, bio sam vještak i ranije i radio procjene! Ne znam gdje su respiratori, ne bih licitirao, u Sarajevu su vjerovatno!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.