12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Bajević: Ostajem do kraja Lige nacija, vidjet ćemo koliko će nam značiti ovaj bod

BiH i Holandija su remizirali bez golova u utakmici trećeg kola Lige nacija odigranoj na Bilinom polju u Zenici.

Bajević je čestitao igračima na, kako je istakao, dobroj igri koju navijači teško prihvataju.

“Svi smo znali šta nas čeka. Htio bih zaista da čestitam igračima na zalaganju i igri, koja baš i nije prihvaćena od navijača. Na kraju se ispostavilo da smo imali zrelije šanse. Oni su pred kraj imali neke prilike. Raduje me da naši igrači žele više, moraju imati tu želju da bi više napredovali”.

- OGLAS -

Nakon toga, iskusni stručnjak se osvrnuo i svog ugovora koji ističe na kraju Lige nacija.

“Ja imam ugovor do zadnje utakmice Lige nacija, dakle u novembru završava moj posao”, otkrio je Bajević i osvrnuo se na to koliko će ovaj bod značiti u nastavku takmičenja.

“Ovdje se radi o dvije različite utakmice. Posebno je razočaralo sve nas što ne idemo na Euro. Ali, ne mogu reći da igrači nisu uradili sve. To je dio igre, promaše se neke šanse, to je sastavni dio fudbala. Vidjet ćemo sad koliko će nam ovaj večeras osvojeni bod značiti”.

Selektor Zmajeva je rekao kako je zadovoljan igrama nekolicine mladih igrača koji su pokazali zrelost i da se na njih može računati u budućnosti.

“Ova zemlja ima izuzetno dobre igrače, ima i talenat. Na ovoj utakmici su igrali neki igrači, a protiv Poljske će dobiti sansu još neki. Imamo i umornih igrača, nisu u zadovoljovajućoj formi, ali opet daju sve od sebe. Imali smo tu situaciju da smo mi vjerovali nekim igračima, a oni nama. Neki mladi igrači su pokazali zrelost u ovim utakmicama, što me čini sretnim.”, kaže Bajević koji je poručio kako je ponovo bilo problema u realizaciji:

“Imali smo i sada problema s realizacijom, ali valjda će nam se to vratiti nekad. Edin Višća je umoran, psihološki mu je teško palo sto je promašio penal, zato nije bio u konkurenciji za ovaj meč”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA