Face TV
Srđan Puhalo: Falsifikovana istina o Srebrenici U petak 12. aprila, u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, počela je naučna konferencija "Srebrenica, stvarnost i manipulacije" u Organizaciji straješina Vojske Republike Srpske
#

U petak 12. aprila, u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, počela je naučna konferencija "Srebrenica, stvarnost i manipulacije" u Organizaciji straješina Vojske Republike Srpske, Nezavisnog univerziteta Banjaluka i Instituta za istraživanje srpskih stradanja u 20. vijeku.

Kao pravi autošovinista željan da preispitam svoje stavove o Srebrenici, obučem se fino i zaputim na konferenciju. Stigao sam tamo kada su otišli Dodik i Cvijanovićeva tj. na radni dio. Prošao sam kroz skener za metal i obreo se u sali sa mnogo starih ljudi u odijelima i kravatama, što je konferenciju učinilo još više naučnijom i ozbiljnijom. Među učesnicima sam preopoznao organizatora prof. dr Zorana Kalinića, prof. dr Slobodana Župljanina, prof. Vitomir „metak u čelo“ Popović, Ljiljanu Bulatović, a poslije im se pridružio i Vinko VIKOM Perić.

Konferencija ko konferencija, 10 minuta priče, 5 minuta za pitanja i to je to. Govornici su se više ili manje držali teme, pitanja nije bilo jer svi znamo da je sud u Hagu antisrpski, da u Srebrenici nije bilo genocida i da smo izgubili propagandni rat jer su protiv nas bili Vatikan, Nijemci, Amerikanci... Bio sam na raznim naučnim skupovima ali na ovom skupu me je posebno dojmio advokat Toma Fila koji je na kraju svog izlaganja viknuo „Živjela Srbija“.

Ali to nije predmet ovog pisanija. U okviru konferecija odštampan je i zbornik radova pod nazivom "Srebrenica, stvarnost i manipulacija“. Bijela knjiga sa tvrdim koricama, a između korica 795 strana istine i nauke. Složićete se sa mnom da se na istini o Srebrenici ne smije štediti.

Naučni odbor konferencije čine prof. dr Slobodan Župljanin, akademik dr Jelena Guskova, akademik prof. Vitomir Popović, mr. Milorad Kojić i još neki vojnici i civili, prosto ne znaš jesu li im veće titule ili ljubav prema Radovanu Karadžiću.

U knjizi mnogo radova ali meni su za oko zapala dva bošnjačka rada. Prvi rad je specijaliste za bezbjednost i terorizam u BiH Dževada Galijaševića pod nazivom „Projekat islamske države u BiH i islamska deklaracija Alije Izetbegovića pokrenuli sukobe“. Kao što vidite Dževad je potpuno promašio temu. Drugi rad je potpisao dipl. ing i publicista Ibran Mustafić pod nazivom „Sarajevski scenario planiranog haosa u Srebrenici“.

  
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.