Face TV
Zašto lažete, Krivokapić je čestitao Dan državnosti! Dva puta, dodao bih da prostite!
#

“Krivokapić zaboravio čestitati Dan državnosti Crne Gore. Pa kako će čestitati kad je postavljen od onih kojima je cilj upravo zatiranje te državnosti i prisajedinjenje zemlje sa srpskim svetom! Ajde, makar je bio (polu)iskren“.

Nikako mi nisu jasne laži i lažovi, koji sa svih strana napadaju premijera Zdravka Krivokapića, koji navodno nije čestitao Dan državnosti Crne Gore. Evo, jutros čitam kako je Nikola Zirojević, portpartol Socijaldemokrata napisao na Tviteru:

“Zna li Krivokapić koji je danas dan i da bi trebalo svim građankama i građanima, uključujući i one koji su ga glasali na izborima, da čestita Dan državnosti? Da mu nije ko Tviter hakovao? Ili on obilježava neke druge datume u julu? Možda upokojenje generala Draže, sedamnaestog“. 

A vidiš li, mlad Zirojeviću koliko griješiš, da ne kažem neku težu riječ, koja mi ne priliči. Premijer Zdravko Krivokapić je čestitao Dan državnosti i to dva puta, samo ove godine. 

Zdravkove čestitke u januaru i februaru

Evo, Zdravko nije čekao ljeto, kao vi lijeni, nego je zimus, s januara, odmah potrčao i na vrijeme prenio svoje čestitke. Da ga citiram:

“Srećan praznik i krsna slava našoj Republici Srpskoj i njenim građanima! Republika Srpska je ponos svakog Srbina i simbol hrabrosti i odlučnosti našeg naroda i njegove borbe za slobodu. Od vremena Nemanjića, čiju slavu slavi, ona je naša najveća tekovina zapadno od Drine”.

Ima crno na bijelo da je čestitao. Vidite!

A, onda je to uradio drugi put u februaru, kako glasi zvanično saopštenje iz njegovog Kabineta:

“Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio je čestitke, povodom 15. februara – Dana državnosti Srbije, predsjednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić i građanima Srbije“

A, šta, nije čestitao Crnoj Gori, čiji je, da prostite stanovnik i premijer? Pa ništa zato, doći ćemo mi i do toga.

Hajmo redom: 

Važno je da je čestitao neustavni Dan RS-a, koji je sramno podsjećanje na utemeljenje i razvoj entiteta zasnovanog na etničkom čišćenju, supremaciji, uktranacionalizmu srpskom i u konačnici, na genocidu, a taj dan je toliko onostran da je i po ustavu BiH zabranjen. To što je nelegalan, nije spriječilo Krivokapića, postavljenog kao emisara i namijesnika u tom južnom dijelu srpskog sveta da predsjednici RS-a, Željki Cvijanović, doduše potajno čestita praznik. I da nije bilo Željke, koja se pohvalila telefonskim pozivom od Krivokapića, nikad ne bi saznali koliko je drago premijeru crnogorskom što RS ima nekakvu “državnost“. 

A ovo sa Srbijom i februarom, nije uopšte krio, pa je Ani Brnabić uz čestitke poklonio niz retoričkih želja, pozdrava i prijedloga o zajedničkoj saradnji dvije zemlje u bukvalno svemu-od ekonomije, do borbe protiv COVID-a, kako i dolikuje vraćanju “drugog oka“ u glavu srBstva. 

Dobro, a vi se sad sigurno pitate, kakve veze ima dupla ovogodišnja čestika dana državnosti jednoj drugoj zemlji i entitetu treće zemlje (BiH), koji bi da bude dio narečene druge zemlje (Srbije)?

Čestitao je Zdravko državnost upravo onim koji su ga tu postavili

Pa, zaprao to je fundamentalno i ima suštinsku vezu. Zdravko Krivokapić je maskota, maneken, zastupnik i namjesnik, kako hoćete, srpskog sveta, kojega su litijaši i SPCpostavili tu gdje je postavljen, upravo i jedino da razbija odistinsku državnost Crne Gore. Uz manje ili više uspješne eskapade, bijegove u gluposti i nedorečenosti, Krivokapić će makar svojom indolentnošću i nesposobnošću raditi po planu četnika i neočetnika na tom naumu. Ako ništa, Krivokapić se bez po muke poklanja “sjenima četničkim“ po Crnoj Gori, fotografiše se sa ultranacionalističkim navijačima banjalučkog Borca, koji do koske ljube lik&djelo ratnog zločinca Mladića, predlaže po uzoru na fašitičkog diktatora Franciska Franka, nekakav zajednički spomenik ispod koga bi se, gluho bilo, miješale kosti koljača i onih koji su ustali baš 13. jula u borbi protiv tih koljača i njihovih nacističkih i fašističkih nalogodavaca. 

I još, se pitate zašto Zdravko Krivokapić ne čestita praznik zemlje od čijih poreskih obveznika u gruboj konačnici dobija platu? Nemate se više šta pitati, jer plata je jedno: što se kaže služba je služba, ali u njegovom slučaju, dok je nezasluženo dobija, bitnija je družba i idoli mu, koji su razmješteni po Beogradu i Banjaluci. A zamjeriti se manitijašima i moćnicima sprskog sveta, čestitajući praznik zemlje, koja je na mapi kuluturološkog, vjerskog, građanskog i, na koncu, državnog ništenja od istih tih- nije ni pametno, ni mudro. 

Na koncu, manekena srpskog sveta na jugu nije postavio narod crnogorski, koji slavi svoju slobodu kroz državnost trinaestojulsku i krovni antifašizam, nego oni koji ruše tu i takvu Crnu Goru. Drugog gospodara on je sluga!

Eto, zato je Krivokapić ove godine preventivno, dva puta čestitao dan državnosti. Neki će reći pogrešnim teritorijama i državama,  a ja ću reći, baš onim teritorijama i državama koje ga podržavaju i koje su ga indirektno postavile i direktno podržale da srbuje narodu crnogorskom. 

I zato na koncu treba biti precizan, čestitao je itekako premijer Zdravko Krivokapić državnost.

Pogrešnim?

Pa do vas je Crnogorci ponosni, pa vidite je li to tako!

Za Antenu piše: Dragan Bursać 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.