1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Penzioneri iz Starog Grada uživali na izletu na Bjelašnici

Više od 200 penzionera družilo se uz zabavne igre, ali i program terapijskih vježbi koje su za njih pripremili iz općinskog Centra za promociju i unapređenje zdravlja. Uz smijeh, pjesmu i igre, penzioneri su uživali i u svježem zraku i dobrom zalogaju, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Stručno osoblje Centra za promociju i unapređenje zdravlja pružilo im je mogućnost mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi, a onima kojima je potrebno podijeljeni su i glukomati.

Izabrani su i najvitalniji penzioneri. Titule i linte pripale su Fadili Penava i Mustafi Prljači, a njima su simbolične poklone uručili načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i sekretar organa državne službe Alma Destanović.

- OGLAS -

-Briga o starima naša je obaveza, a drago mi je što smo im danas organizovali ovakvo druženje. Lijepo su se zabavili i barem na jedan dan zaboravili na svakodnevne brige – kazao je Hadžibajrić.

Općina Stari Grad prije dvije godine pokrenula je Centar za promociju i unapređenje zdravlja, kojim upravlja Udruženje “Generacija”, a koji okuplja osobe treće životne dobi iz cijelog Kantona Sarajevo i pruža im pomoć u vidu vježbi, medicinskog savjetovanja, zdravstvenih izleta i drugog. Centar ima 600 korisnika.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA