10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

UIO se oglasila o hapšenju svojih službenika

“Uprava za indirektno oporezivanje u potpunosti podržava zakonit rad u svim oblastima, pa tako i u oblasti indirektnog oporezivanja. U tom smislu UIO stoji na raspolaganju Tužilaštvu BiH i svim ostalim agncijama za provedbu zakonskih propisa u Bosni i Hercegovini.

U ovom trenutku Uprava još uvijek nije zvanično obaviještena od strane bilo koji institucije u BiH o službenicima UIO koji su privedeni, kao ni o mjerama koje su preduzete protiv istih. U trenutku kada dobijemo zvanično obavještenje UIO će postupiti u skladu sa zakonskim propisima, stoji u saopćenju.

Podsjećamo, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u okviru akcije kodnog naziva „Brend“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, uhapsili su 11 carinskih službenika na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Šamac i Orašje, prenose Vijesti.ba.

- OGLAS -

Osumnjičeni su pod istragom zbog koruptivnih kaznenih djela, a osumnjičeni su da su tokom prošle i ove godine, protuzakonito uzimali novac ili druge oblike koristi, kako bi prilikom uvoza robe u BiH, propuštali mjere carinskog nadzora koji su bili obvezni vršiti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA