12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Tuga u Rakitnom: Oproštaj od šest tragično stradalih mladih

Velika tuga danas nad Rakitnom. Nezapamćenu slika 6 bijelih lijesova ispred crkve prate muk i tišina. Mnogi dolaze izraziti sućut obiteljima i bližnjima.

U Rakitnu je počeo ispraćaj šestero mladih koji su stradali u velikoj tragediji u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo.

Zajedničku misu predvodi mostarsko duvanjski biskup Petar Palić nakon čega će se tijela nesretno stradalih sahraniti na tri groblja u Rakitnu.

– Ako vjerujemo u Božju prisutnost u jaslicama i u svim krizama onda moramo vjerovati da je Bog bio i s našim mladima. Vjerujemo da naši mladi sada gledaju Boga licem u lice. Bog je tu, dragi roditelji, i u vašoj patnji. Pitanje, zašto, ostat će s nama dok god budemo živi. Zamolimo Boga za snagu novoga početka. Križ i tama nisu posljednje što vidimo. Rađa se svjetlost i novi svijet. Zašto prije radosti moramo pretrpjeti patnju? To je put koji vodi u vječni život – kazao je biskup Palić, prenosi Večernji.

- OGLAS -

Ispraćaju je prisustvovao i premijer FBiH Fadil Novalić koji je tom prilikom položio šest vijenaca i izjavio saučešće roditeljima stradalih.

Odlukom Vlade Federacije BiH danas je Dan žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine povodom tragedije u mjestu Tribistovo u općini Posušje, u kojoj je u novogodišnjoj noći ugašeno osam mladih života.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA