7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Večeras otvaranje manifestacije ‘Dani mevluda i zikra’

Ovogodišnja 44. po redu kulturno-vjerska manifestacija “Dani mevluda i zikra” bit će otvorena večeras koncertom duhovne muzike u Domu kulture “Herceg Stjepan Kosača”, s početkom u 20:15 sati.

Na koncertu će nastupiti Armin Muzaferija i hafiz Aziz Alili, uz pratnju Tesavvufskog ansambla i hora tekije Mesudije, a u programu će učestvovati i hor Dječijeg vrtića “Zemzem”.

Manifestacija obiluje bogatim duhovnim, naučnim, obrazovnim i kulturno-umjetničkim programom, a njena centralna svečanost, na kojoj se, kao i dosadašnjih godina, očekuje preko 30 hiljada vjernika, bit će održana u subotu, 4. maja, u Blagajskoj tekiji, s početkom u 11 sati. 

- OGLAS -

Pored Mostara dio programa ovogodišnje manifestacije bit će realizovan u Gacku, Prozoru i Stocu.

Manifestacija će biti zatvorena 9. maja na mostarskim Šehitlucima dovom šehidima i sjećanjem na Dan pobjede nad fašizmom.

“Dani mevluda i zikra” glavna su godišnja vjerska i kulturna manifestacija Muftijstva mostarskog u čijoj realizaciji, osim Muftijstva, sudjeluju i Medžlis Islamske zajednice Mostar, Karađoz-begova medresa, BZK Preporod Mostar i Tarikatski centar BiH.

Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA