2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Arsenal nakon 14 godina srušio United na Old Traffordu

Tako su Topnici nakon četrnaest godina slavili na Old Traffordu kada su u pitanju mečevi Premiershipa, pošto su 2015. godine slavili u FA Kupu, a heroj gostiju je bio Pierre Emerick Aubameyang, koji je meč riješio golom iz penala u 69. minuti.

Arsenal je u prvom poluvremenu imao sjajnu šansu preko Williana, koji nakon majstorskog proigravanja Aubameyanga pogađa prečku, dok je United prijetio preko Greenwooda, čiji udarac iz odlične pozicije dobro brani Leno.

U nastavku je Arsenal već u 51. minuti mogao do vodstva. Lacazette je proigrao Aubameyanga, a on s vrha kaznenog prostora šutira malo pokraj stative gola De Gee.

Nastavili su Topnici napadati i nakon toga i bili su bolji protivnik, a do vodstva dolaze u 69. minuti kada je dosuđen penal nakon što je srušen Bellerin, a loptu je s bijele tačke u mrežu poslao Aubameyang za 1:0.

- OGLAS -

Do kraja se United nije uspio oporaviti i doći do poravnanja, a Arsenal je u 85. minuti zamalo zatresao svoju mrežu. Nakon centaršuta s desne strane loptu je skrenuo Bellerin i ona je pogodila stativu.

Završilo je 0:1 i Arsenal je napokon srušio neslavnu tradiciju gostovanja na Old Traffordu. Posljednji trijumf u premierligaškom derbiju na Old Traffordu je Topnicima 17. septembra 2006. godine donio Emmanuel Adebayor.

Arsenal je sada osmoplasirani s 12 bodova, a United ostaje na svega sedam bodova i na 15. je mjestu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA