7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Hrvatski golman napušta Monaco: Subašić pred potpisom najizdašnijeg ugovora u karijeri

Al-Nassr želi Danijela Subašića ovoga ljeta i na najboljem je putu da taj transfer bude realiziran.

Jedan od junaka Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, pogotovo u pobjedama nad Danskom i Rusijom u osmini finala i četvrtfinalu, finansijski je pred potpisom ugovora života jer godišnje će u Saudijskoj Arabiji zarađivati minimalno 2,5, a pregovara se o i tri miliona eura. Posao radi jedna agencija iz Maroka, finiširan bi trebao bit čim se za to steknu uvjeti koji su nastali kao posljedica korona-krize, pišu Sportske novosti

U Monacu po trenutnom i najboljem ugovoru koji je imao zarađuje 170.000 eura mjesečno bruto, što je 2.040.000 eura godišnje, prema informaciji kakvu je svojedobno objavio L’Equipe.

- OGLAS -

Bivši Vatreni, koji je držao “jedinicu”, iako s brojem 23 na dresu, četiri godine i od reprezentacije se oprostio nakon Rusije, dugo je “ratovao” s ozljedama. Od finala Svjetskog prvenstva odigranog 15. jula 2018. godine na golu je bio u svega petnaest službenih utakmica, no sada bi oporavljen mogao odraditi još jednu lukrativnu dionicu u Saudijskoj Arabiji. Klub s Bliskog istoka neće štedjeti da angažiraju svjetski poznato ime.

Monaco je lani iz Montpelliera doveo Benjamina Lecomtea za 13,5 miliona eura, on je prigrabio jedinicu i ne pušta je. Subašić je drugi golman sa samo jednim nastupom od tada. U Liga kupu. U tekućoj sezoni u prvenstvu Francuske nije dobio niti minutu. Ima 35 godina, što za vratare nije previše, mnogi, ne samo Gianluigi Buffon, brane na velikoj sceni i u petom desetljeću života, međutim, njegovi mišići već duže nisu “u formi”. Premda je sada zdrav, dugo je u “sefu“ i možda je to razlog što mu klub iz Kneževine nije ponudio nastavak suradnje.

Ovog mu ljeta istječu sve obveze u Kneževini. Nedostaje mu da u Monte Carlu ostane raditi još godinu dana kako bi dočekao njihovu mirovinu, ali to, čini se, neće doživjeti. Osim ako korona-kriza iznenada ne inicira preokret. Koji ovog trenutka nitko ne očekuje. Zato Al-Nassr stiže više nego dobra opcija.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA