12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Francuska televizija: “U Srbiji, opozicija na ulici kako bi branila slobodu medija”

Današnji protest u Beogradu protiv vlasti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića predstavlja test za opoziciju, prenijela je francuska televizija Frans 24 (France).

“Opozicija u Srbiji za danas priprema novi veliki protest. Opozicija optužuje Vučićaza autoritarizam, traži pristup medijima i organizovanje slobodnih izbora”, navela je televizija i dodala da srpske vlasti sa svoje strane “nastavljaju optužbe o nasilju” kako bi obeshrabile ljude da dodju na proteste.

“Današnji protest je test za opoziciju, a cilj je privući medjunarodnu pažnju”, dodala je francuska televizija u izvještaju pod naslovom “U Srbiji, opozicija na ulici kako bi branila slobodu medija”.

- OGLAS -

U Beogradu će danas u 15 sati ispred Doma Narodne skupštine početi protest protiv aktulene vlasti “Svi kao jedan – Jedan od pet miliona”.

Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na gradjane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema “režimu” Srpske napredne stranke.

Prema najavama iz Saveza, gradjanima će na protestu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih gradjana i sa govornice će im se obratiti lideri opozicije i javne ličnosti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA