2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u Moskvu će otputovati 8. aprila

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan sljedeće sedmice tokom posjete Moskvi sastat će se s ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Bit će to treći sastanak licem u lice u prva četiri mjeseca ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan će 8. aprila otputovati u Moskvu kako bi prisustvovao otvorenju Godine kulture i turizma Turske i Rusije, kao i sastanku Tursko-ruskog vijeća visoke saradnje (UDIK).

Turski predsjednik se tokom posjete Moskvi 23. januara sastao s Putinom i tada su održani sastanci delegacija kojima su prisustvovali ministri dvije zemlje. Razgovarano je o bilaterlanim odnosima, globalnim i regionalnim pitanjima, a jedna od glavnih tema bila je situacija u Siriji.

- OGLAS -

Erdoganova druga posjeta Rusiji ove godine organizirana je 14. februara, kada je turski predsjednik prisustvovao četvrtom Trilateralnom samitu o Siriji održanom u Sočiju. Na samitu kojem su prisustvovali i Putin i predsjednik Irana Hassan Rouhani, razgovarano je o načinima postizanja rješenja sirijskog pitanja.

Putin i Erdogan u 2018. godini sastali su se sedam, a telefonom razgovarali 18 puta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA