13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Turska donirala Srbiji aparate za sprečavanje pokušaja ilegalnih prelazaka granice (FOTO)

Turska je danas Srbiji donirala dva aparata za potrebe granične kontrole koji imaju za cilj sprečavanje pokušaja ilegalnog prelaska granice. Uručenju donacije obavljeno je u prisustvu zamenika ministra unutrašnjih poslova Turske Muhteremea Incea na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o dva aparata koji otkrivaju emitovanje ugljen-diokskida u kamionima, koji se već koriste na granici između Turske i Bugarske, a kojima treba svega 25 sekundi da detektuju ugljen-monoksid.

Na graničnom prelazu Batrovci, između Srbije i Hrvatske, dvjema delegacijama su prezentovani ovi aparati i objašnjeno po kojem principu oni rade, a potom su potpisani ugovori o donaciji.

- OGLAS -

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Turske Muhterem Ince kazao je nakon prezentacije tih aparata da oni imaju veliki značaj i za Srbiju i za Turski, ali i za međunarodni transport.

“Ovo je mali aparat, ali posao koji obavlja je veoma, veoma veliki”, kazao je Ince.

On je zahvalio ambasadoru Turske u Srbiji Tanjuu Bilgicu, jer bez njegove inicijative ovo ne bi bilo moguće.

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović zahvalila je na izuzetnoj saradnji dvije zemlje i donaciji ova dva aparata.

“Sigurna sam da će ova aparatura pomoći da smanjimo nezgode koje smo imali sa vozačima kamiona i negde očekujem da će rezultati biti mnogo bolji. Vama hvala na donaciji i sigurna sam da će nam mnogo pomoći”, kazala je Hrkalović.

Prethodno su dvije delegacije obišle i Prihvatni centar za migrante “Adaševci”, a Ince se sastao i sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA