1 C
Sarajevo
19.04.2024

Rukometni Zmajevi poraženi od Bjelorusije, ali šansa za Evropsko postoji!

Rukometna reprezentacija BiH večeras je igrala  u tuzlanskom Mejdanu  utakmicu 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnik izabranicima selektora Bilala Šumana bila je selekcija Bjelorusije koju je BiH na startu kvalifikacija pobijedila s 29:30.

Bosna i Hercegovina je nažalost izgubila rezultatom 25:31 , ali opet šansa za  plasman na Evropsko prvenstvo postoji.

Iako je Mejdan gorio, nismo uspjeli pobjediti Bjeloruse. Nedjelja će biti odlučujuća i svaki gol je stvarno bitan. 

- OGLAS -

Reprezentacija koja je 2015. godine igrala na Svjetskom prvenstvu tako bi postala prvi nacionalni tim iz naše zemlje koji je kompletirao učešće na svjetskoj i evropskoj smotri.

Našim najboljim rukometašima  nije bio lagan posao, pogotovo jer se Bjelorusija potvrdila kao nezgodan protivnik, što je i dokazala u 3. kolu kada je u gostima kod trenutno prvoplasirane Češke trijumfovala s 30:31.

Šuman uoči utakmice rekao je: 

“Bjelorusija je bila fizički jaka ekipa, ali i selekcija koja igra brzo u tranziciji. Bilo je  teško, ali uz podršku punog Mejdana uspjeli smo ostvariti rezultat. Ova utakmica nam je značila , ne samo zbog plasmana na Evropsko prvenstvo, nego i zbog toga što nam puno otvara u žrijebu za veliko takmičenje – rekao je Šuman.

Najbolji igrač je Mirsad Terzić. 

Selektor BiH Bilal Šuman odabrao je 16 rukometaša za večerašnji meč u Mejdanu:

Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Senjamin Burić, Dino Hamidović, Ibrahim Haseljić, Mirko Herceg, Ivan Karačić, Dejan Malinović, Igor Mandić, Alen Ovčina, Marko Panić, Josip Perić, Nikola Prce, Srđan Predragović, Mirsad Terzić i Muhamed Toromanović.

Četiri najbolje plasirane ekipe imat će priliku za Evropsko

 

Video: 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA