12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Rafa i dalje čeka trofej na završnom Mastersu: Ovo je bila velika šansa, propustio sam je

Rafael Nadal u svojoj prebogatoj karijeri nikada nije osvojio završni Masters u Londonu i to neće biti slučaj ni nakon 2020. godine.

Rafa je poražen u polufinalu od Daniila Medvedeva. Nakon poraza, Španac je poručio kako je svjestan da je ovo bila velika prilika za premijerni trofej na završnom Mastersu.

„Imao sam veliku priliku. Propustio sam veliku priliku. Svaka čast Daniilu. Igra sjajno. Želim mu sve najbolje“, izjavio je razočarani Rafael Nadal poslije meča.

- OGLAS -

Nadal je potom dobio pitanje o tome da li ga frustrira što se posljednji turnir u sezoni nikada ne igra na njegovoj omiljenoj podlozi i da li je to razlog što ga nikada nije osvojio.

„Nije sada pravi trenutak da govorimo o tome. Ja sam igrač i moram da prihvatim koja je podloga. Imam svoje lično mišljenje, ali sada nije trenutak da ga iznosim. Tek sam izgubio polufinale, a imao sam veliku šansu. Bio sam veoma blizu igranja novog finala na ovom turniru. Nisam bio dovoljno dobar u trenutku kada sam mogao da riješim meč. I to je to – ostale stvari trenutno nisu bitne“, rekao je „Bik sa Majorke“.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA