15 C
Sarajevo
28.03.2024

Ekshumirali su ostatke Davida Dragičevića, voze ga u Austriju

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića počela je jutors na groblju u Banjoj Luci, gdje su se već okupili članovi grupe ‘Pravda za Davida’.

– Nastavljamo svoju borbu. Pokazali smo da borba nije prestala kada je otišao Davor. Danas odlazi i Davidovo tijelo, ali on ostaje s nama. Mi smo svi David. Danas je dan kada je poslana jedna poruka – mrtvi ovdje nemaju mira – kazao je Ozren Perduv iz grupe ‘Pravda za Davida’.

Zahtjev za ekshumaciju su podnijeli roditelji 21-godišnjeg mladića kako bi ga sahranili u austrijskom gradiću Wiener Neustad. Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banja Luka.

- OGLAS -

Porodica  Davida Dragičevića, majka Suzana i otac Davor, odlučili su njegovo tijelo ekshumirati u BiH i prenijeti u Austriju.

– Svoga sina ćemo po drugi puta pokopati za tri dana u Austriji – rekla je Suzana Radanović, mladićeva majka. Na pitanje kako će to sve podnijeti, odgovorili je uz sedative, jer drugačije ne bi mogla.

– Davor iz poznatog razloga, neće biti na ekshumaciji, ali će biti na pokopu našeg sina u Austriji – rekla je uplakana majka, dodajući kako Bog svakom čovjeku da onoliko tereta koliko može ponijeti, pa se tako nada da će i ovo uspjeti preživjeti.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA