7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Pas je grizao 45 minuta: “Zario mi je zube u meso, ščepao me za lice”

Rejčel Anderson (39) iz Skegnesa i Adel Džonson iz Birmingema upoznale su se u prodavnici u kojoj su zajedno radile. Kad je Adel u decembru prošle godine zamolila Rejčel da joj pričuva djecu, ona je spremno pristala, ne sluteći kakav će užas doživjeti.
Dok je s decom gledala televiziju, Storm, Adelin sibirski haski, nasrnuo je na nju i ujeo je za lice, a zatim svukao s kauča i odvukao u kuhinju.

Posljednje što je vidjela je mališan, koji je skakao po kauču.

– Ščepao me je za lice. Vrištala sam. Podigla sam ruku da zaštitim malog, a u sljedećem trenutku pas me je zgrabio za ruku, svukao sa kauča i odvukao u kuhinju, gdje me je grizao 45 minuta – kaže Rejčel, koja se godinu dana nakon nemilog događa nije povratila.

- OGLAS -

– Samo jednom me je ugrizao za lice, a ostatak vremena mi je grizao ruku cijelom dužinom. Bilo je nestvarno. Vidjela sam krv na sve strane. Mogla sam da vidim svoje lice krajičkom oka. Ruka mi je bila iskidana. Vidjela sam kožu i salo na sve strane… Pas mi je zario zube u meso, vukao me naokolo. Nakratko bi me pustio, a onda ponovo počeo da me ujeda – kaže ona.

Rejčel je sve vrijeme gledala u nož, koji nije mogla da dohvati. Pokušala je da skoči zajedno sa psom kako bi se približila nožu, ali haski se nije pomjerao s mjesta.

– Bilo je kao u horor filmu – kaže ona.

U jednom trenutku je vrisnula i pozvala djecu da joj pomognu: Hoćete li da umrem?
– Rekla sam im: “Morate da dođete i da ubodete psa.”

Agonija je prestala kada je jedno od djece najzad zgrabilo nož i zarilo ga psu u tijelo sa strane.

Nakon što je djevojčica izvela haskija u baštu, Rejčel je čula tri pucnja. Policija je ubila životinju.

Tokom dva mjeseca u bolnici imala je deset operacija kako bi joj očistili i ušili ranu i presadili graftove kože. Zaradila je tešku infekciju, koja joj je “pojela” mišić podlaktice i tri mjeseca je pila antibiotike.

Pošto je tijelo odbacivalo presađenu kožu, ljekari su strahovali da će morati da joj amputiraju ruku. Spasli su je tako što su je ubacili u “džep”, koji su isjekli na koži stomaka, gdje su je ostavili mjesec dana, kako bi mogla da joj izraste zdrava koža.

Godinu dana kasnije, policija je stavila slučaj ad akta, zato što je pas ubijen.

(Blic, thesun.co.uk)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA