10 C
Sarajevo
23.04.2024

Setien: Teško je trenirati Messija, ko sam ja da ga mijenjam ako su ga oni takvog prihvatili

Bivši trener Barcelone Quique Setien kaže da je teško biti trener Lionelu Messiju zbog ogromne reputacije koju Argentinac ima.

Setien je preuzeo Katalonce u siječnju poslije otkaza Ernestu Valverdeu, ali na klupi je potrajao samo do avgusta – kap koja je prelila čašu bio je poraz od 8:2 od Bayerna.

“Mislim da je Messi najbolji svih vremena. Bilo je i drugih velikana, ali kontinuitet koji taj dečko ima tokom svih ovih godina nije zabilježen ni kod koga. Lea je teško trenirati. Ko sam ja da ga mijenjam, ako su ga oni prihvatili takvog kakav je i nisu ga promijenili”, kaže Setien, nekadašnji trener Betisa, i dodaje:

- OGLAS -

“Postoji još jedan sloj osim tog igračkog, što čini stvari kompliciranijim, mnogo kompliciranijim. To je nešto svojstveno mnogim sportašima, što se vidjelo i u dokumentarcu o Michaelu Jordanu. Messi je veoma rezerviran, ali natjera te da vidiš stvari koje on želi. Ne govori previše”.

Iz sadašnje perspektive, Setien vjeruje da bi mu bilo bolje da je donosio odluke gledajući isključivo interese kluba, a ne pojedinačnih igrača.

“To mi je sada jasno, ali postoji nešto što je iznad mene – klub. Klub je iznad predsjednika, igrača, trenera, klub i navijači, njima se duguje najveće poštovanje i zato treba napraviti ono što najviše odgovara klubu kao cjelini”, zaključuje Setien.

Messi je tokom ljeta želio napustiti Barcelonu, na kraju se to nije ostvarilo, a sa Ronaldom Koemanom kao trenerom Katalonci su sada 12. na tabeli La Lige sa samo osam bodova iz šest utakmica.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA