20 C
Sarajevo
29.03.2024

Otisnula se službena Škoda: Zaboravili podići ručnu i uzrokovali saobraćajnu nesreća

Škoda Octavia, vlasništvo Općine Bosanski Petrovac, otisnula se u nedjelju navečer dok je bila parkirana nedaleko od općinske garaže, a potom se ”zakucala” u skupocjeni Mercedes na parkingu obližnjeg restorana, pišu Nezavisne novine.

Ozlijeđenih nije bilo, a vidljiva su oštećenja i na Škodi i na Mercedesu, čiji vlasnik Sandi Terzić kaže da je njegovo vozilo staro svega godinu dana. Mada postoje tvrdnje da je Škodu zadnji vozio općinski načelnik Dejan Prošić, on na dobar dio novinarskih pitanja nije želio dati precizne odgovore.

Prošić u izjavi za Nezavisne novine tvrdi da je Škoda, u trenutcima kada se sama pokrenula, bila parkirana ispred garaže općine, a upitan tko ju je posljednji put parkirao – nije odgovorio.

- OGLAS -

“Ima policija koja je napravila zapisnik. Radi se o tome da se parkirani auto pomjerio i udario u neki drugi auto. Ne znam šta sad vi imate s tim?”, rekao je Prošić.

Vlasnik slupanog Mercedesa Sandi Terzić ističe da čeka procjenu štete, ali je već sad izvjesno da je velika.

“Ako je otišla šasija, šteta je totalna. Dvije felge same su oko 5.000 maraka. Tu su još i dvije gume, vrata, retrovizor, prednji blatobran, zadnja vrata. Šta imamo dalje govoriti”, kaže Terzić.

U trenutcima kad se sve dešavalo, kako je dodao, njegovo vozilo je bilo na parkingu lokalnog restorana.

“Nakon dva-tri minuta čuo sam eksploziju koju su izazvale dvije gume koje su razderane o ivicu trotoara. Izašli smo vani i vidjeli da je auto odozgo sletio niz parking. Nije ga vozač zakočio nikako – niti je ručna bila zategnuta, niti je vozilo bilo u brzini. Vozilo je parkirao načelnik općine Bosanski Petrovac, izašao u zgradu općine i nakon par minuta je kontaktiran da je auto udario u moj auto”, priča za Nezavisne Terzić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA