10 C
Sarajevo
23.04.2024

Nastavlja dominaciju sa 39 godina: Ibrahimović donio pobjedu Milanu i oborio novi rekord

Milan je na gostovanju kod Cagliarija u 18. kolu italijanske Serije A došao do pobjede, a istu im je donio nevjerovatni Zlatan Ibrahimović (0:2). Švedski napadač postigao je oba večerašnja gola za Rossonere.

Charalampos Lykogiannis je u šestoj minuti oborio Ibrahimovića u šesnaestercu, a sudija Rosario Abisso je dosudio penal. Loptu je uzeo iskusni Šveđanin i pogodio sa bijele tačke za vodstvo Milana. Bio je to Ibrahimovićev prvi pogodak u 2021. godini.

Uslijedio je jedan mirniji period u nastavku, a u 37. minuti Davide Calabria je pogodio stativu. Poslije samo sedam minuta igre u drugom dijelu, popularni Ibra je postigao novi pogodak za 0:2. Ovo je bio 12. pogodak 39-godišnjeg napadača u osam nastupa u Seriji A ove sezone.

- OGLAS -

Prvu veću šansu Cagliari je imao u 64. minuti kada je pokušao Giovanni Simeone. Nakon toga još jednom je prijetio Ibrahimović, koji je na večerašnjoj utakmici oduševio sve nekim potezima. Rossoneri su ostali sa igračem manje u 74. minuti kada je drugi žuti karton dovio Alexis Saelemaekers.

Cagliari je do kraja utakmice mogao doći barem do jednog pogotka, a šanse su imali Alberto Cerri i Luca Ceppitelli. Ipak, rezultat se nije mijenjao.

Ibrahimović je na večerašnjoj utakmici oborio i jedan svoj rekord. Uspio je po prvi put u karijeri, što se tiče nastupa za klubove u najjačim evropskim ligama, postići pogodak u devet uzastopnih utakmica u kojima je bio starter.

Krunić nije bio u rosteru za ovaj meč zbog zaraze korona virusom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA