10 C
Sarajevo
19.04.2024

Dodik: Sramota što sam s Komšićem i Džaferovićem u Briselu davao obećanja

Dočekao ih je vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Dodik je u braćanju novinarima rekao da ga je ”sramota što je sa Komšićem i Džaferovićem u Briselu davao bilo kakva obećanja” komentarišući zastoj u formiranju vlasti na državnom nivou.

Dodik je poslao oštre poruke Stranci demokratske akcije optuživši je za onemogućavanje implementacije izbornih rezultata.

- OGLAS -

”SDA misli da ima neku pametnu politiku onemogućavanja implementacije izbornih rezultata. Cilj im je da zadrže podobne Srbe na različitim pozicijama. Ide period u kojem se imenuju ljudi u agencijama. Obična laž koju dobijamo od Izetbegovića. Nas ne zanima njihovo stalno političarenje, jaukanje i prikazivanje sebe kao višeg vrijednog. Republici Srpskoj pripada mjesto predsjedavajućeg i tri ministra”, kazao je Dodik u Mostaru danas, prenosi N1.

Potom je govorio o poziciji predstavnika Srba u pregovorima o formiranju vlasti u BiH.

”Mene je sramota što sam s Komšićem i Džaferovićem u Briselu davao ikakva obećanja. Mi imamo našu poziciju, tražim da se Srbi zastupaju onako kako kaže Ustav. Dramatične stvari, tražite status kandidata u EU, a niste u stanju da ispunite rok u Vijeću Evrope. BiH je propala zemlja, to je jasno svakom osim međunarodnih igrača. Ne pripadamo ovoj ekipi ljudi. Ja jesam član Predsjedništva, ali predstavljam političku volju i politički projekat koji se zove Republika Srpska”, dodao je on.

Na pitanje novinarke N1 Adise Imamović o podjeli resora u Vijeću ministara, Dodik je odgovorio:

”Nisam ja ovdje na lutriji, uzet ćemo ono što je najbolje za srpski narod. Da imenujemo predsjedavajućeg, prvi biraju Bošnjaci, drugi Hrvati, treći Srbi. I kako kome šta zapadne. Ja već imam neki redoslijed stvari”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA