8 C
Sarajevo
26.04.2024

Okupljeni poručili “Budi jaka Suzana” i “Pravda za Davida”.

Ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu održavaju se protesti pod nazivom “Pravda za Dženana”. Na trgu je nekoliko stotina ljudi. Otac stradalog mladića Muriz Memić, poručio je kako mu je dosta troipogodišnje agonije te da će uzeti pravdu u svoje ruke.

“Ponovo počinje suđenje, zašto? Zbog saobraćajne nesreće koje nema. Dr. Mirsad Kulović je rekao da nije bilo saobraćajne nesreće. Ja prodajem svoje i bratovo imanje i imanje Ifeta Ferageta ako se dokaže da je bilo. Neći obećanja, hoću da se zakon i pravda provedu po papirima koje sam predao državnom Tužilaštvu”, rekao je Memić.

Na pitanje novinara šta misli tačno pod tim da će uzeti pravdu u svoju ruke kazao je da ga ne pitaju to jer on zna šta će uraditi.

- OGLAS -

“Nisam kukavica i neću pobjeći. Nije mi žao umrijeti jer su ovo tri i po godine agonije. Sam finansiram sve, ovo su 15 protesti, ali izdržat ću”, rekao je Dženanov otac.

Ispred Pozorišta se okupilo nekoliko stotina osoba koje uzvikuju “Pravda za Dženana, pravda za Davida”. Skupu prisustvuju i građani Banje Luke, članovi grupe Pravda za Davida, te Davidova majka Suzana Radanović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA