Face TV
Premijera pjesme “Ovej I Aras” benda “Jindasi” najavljuje izlazak debitantskog albuma Bend “Jindasi” je formiran u januaru 2018. godine, kao potreba da se kreira eksperimentalna muzika

Bend “Jindasi” je formiran u januaru 2018. godine, kao potreba da se kreira eksperimentalna muzika, bez žanrovskog ograničenja. Do kraja te godine, bend završava materijal za svoj debitantski album. Prvi singl s njihovog albuma prvijenca je “Ovej i Aras”, inspirisana pozorišnim tekstom “Bajka o Sarajevu”, autora Gorana Simića. Autor spota je Midhat-Ibrahim Memija, koji je Oveja i Arasa smjestio u današnje vrijeme, kroz simboliku oslikava sukob između njih dvojice, te razloge sukoba koji su itekako prisutni i u današnjem vremenu. Pjesma je satkana od žargona i uzrečica, te opisuje neke od svakodnevnih situacija i pozitivnih osobina lokalnog stanovništva. Iskorišteno kao metafora, Ovej i Aras kreira jednu pozitivnu sliku o mentalitetu i pozitivnim navikama bilo koje urbane sredine na Balkanu. Članovi benda su Narcis Zečić-flauta I vokal, Benin Mujkić- truba I back vokal, Mirza Salković- gitara, Kemal Herenda- Bas gitara i Rifet Čamdžić- bubnjevi i perkusije.


Nakon pjesme “Ovej i Aras”, bend završava snimanja video spota za pjesmu “Slušaj”, koji će premijerno biti prikazan u martu ove godine. Kompletan album će biti objavljen na jesen ove godine.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.