-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Bufon: Meni su potrebne emocije, odrekao sam se mnogo novca

Italijanski golman Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) napustio je redove PSG-a nakon samo jedne sezone. Iskusni čuvar mreže svjestan je da bi karijeru mogao završiti naredne sezone, ali je ostavio mogućnost da se to dogodi i za 15 dana.

– Meni su potrebne emocije. PSG mi je još prije pet mjeseci rekao da ću biti drugi golman tima. Od januara sam imao dosta vremena da razmislim o svemu i došao sam do zaključka da ne želim to. Odrekao sam se mnogo novca i opcije da u Parizu ostanem još godinu. Njihov zahtjev je bio potpuno legitiman i razuman. Ipak, sa 41 godinom, imam potrebu da tragam za emocijama. Želim da osjećam kao da sam dio nečega – rekao je Bufon.

Điđi je potom rekao kakvi su njegovi planovi u budućnosti i kako se osjeća.

- OGLAS -

– Osjećam se kao i prošlog ljeta. Miran sam, opušten. Sve bi se moglo završiti u narednih 12 mjeseci ili samo 15 dana. Bilo je ponuda, ali tragam za nekim izazovom. Ako ga ne pronađem, onda ću dati sebi godinu učenja. Volio bih da idem u školu za trenere, možda i neku poslovnu školu. Želio bih da unaprijedim svoje znanje engleskog. Da bude jasno, vrijeme koje sam proveo u Parizu bilo je fantastično u svakom smislu. Jedina negativna stvar je što sam bio daleko od porodice i to ću morati da im nadoknadim – završio je legendarni golman.

U međuvremenu su se pojavile informacije da bi iskusni čuvar mreže mogao u Parmu, Brešu, Lacio ili Đenovu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA