10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Sutra izbor najboljih sportista i sportistkinja u BiH

Žiri je jednoglasno odlučio o izboru najboljih sportista u Bosni i Hercegovini za 2019, rečeno je na konferenciji u Sarajevu povodom 19. izbora najboljeg sportiste, čije će svečano proglašenje biti održano sutra, javlja Anadolu Agency (AA).

Manifestaciju Izbor najboljeg sportiste BiH tradicionalno organizuju ”Nezavisne novine“ i Radio-televizija Bosne i Hercegovine. Partner manifestacije Izbora sportiste BiH je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Predsjednik ovogodišnjeg žirija Samir Avdić podsjetio je kako su održane tri sjednice, na kojima je razmatrano više od 130 nominacija iz svih sportova.

- OGLAS -

”Danas, dan pred održavanje manifestacije možemo da kažemo da je žiri radio zaista prema kriterijema koji su ranije uspostavljeni. Sve odluke su donesene jednoglasno, odnosno konsenzusom, i što je najvažnije, imat ćemo se čime sutra ponositi“, rekao je Avdić.

Sutra će biti održana i formalna sjednica žirija na kojoj će biti potvrđene sve odluke donesene na sastancima u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci.

Goran Karać, urednik sportske rubrike “Nezavisnih novina”, govoreći o sutrašnjoj manifestaciji, kazao je kako je riječ o dobro poznatoj sportskoj pozitivnoj priči.

”Dodjeljujemo 12 nagrada, najbolji sportista, sportistkinja, treneri, ekipa, najperspektivniji, nagrada za sportske kolektive i neke radnike koji su ostavili pečat u bh. sportu. ‘Nezavisne novine’ 19. godinu zaredom s BHRT-om organiziju ovu sportsku priču koja je ostala na ideji – podrška sportu, promocija sporta i sportskih vrijednosti. Kraj godine je vrijeme kad se sumiraju utisci, a kroz ovu manifestaciju želimo da još jednom skrenemo pažnju svima na to šta su naši sportisti, sportske ekipe, klubovi, kolektivi i pojedinci uradili u protekloj godini”, kazao je Karać.

Pozvao je sve da dođu sutra navečer u hotel ”Holiday“, kada će biti održana kruna sportske sezone u ovoj godini te pruže podršku sportistima i kolektivima i pokažu da cijene sve ono što sportisti rade bez obzira na uslove.

”I ova manifestacija je jedan vid podrške i saradnje te skretanje pažnje ka tome da bh. sport itekako zaslužuje mnogo veću, jaču i izdašniju podršku”, dodao je.

Atletičar Amel Tuka, rukometaš Benjamin Burić i odbojkaš Tihomir Gajić u najužoj su konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2019. godini.

U najužoj konkurenciji za najbolju sportistkinju su biciklistkinja Lejla Tanović, džudistkinja Larisa Cerić i košarkašica Marica Gajić.

U kategoriji za najbolju ekipu u užoj konkurenciji su Odbojkaški klub Mladost iz Brčkog, muška rukometna reprezentacija BiH i Hrvatski ženski rukometni klub Grude.

Laureat nagrade za najboljeg trenera bit će neko od sljedećih trenerskih imena, odnosno Branislav Crnogorac (džudo), Bilal Šuman (rukomet) ili Husref Musemić (fudbal).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA