2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Govedarica, Šarović i Miličević mogući kandidati za predsjednika SDS-a

 

Govedarica, koji je aktuleni predsjednik SDS-a, je rekao novinarima da postoje dva rješenja – da imaju jednog kandidata za predsjednika, kojeg bi svi podržali.

Ukoliko to nije moguće, bit će, kaže, sigurno dva kandidata, ali vidjet će se još sve do sredine juna.

– Demokratski pristup je i jedan i drugi. Vjerujem da mi kao razumni ljudi, i ja, Miličević i Šarović i svi članovi Glavnog odbora stranke znamo u kakvoj situaciji ozbilnosti i razumijevanja treba da budemo. Samim tim sam uvjeren da ćemo doći do najadekvatnijeg rješenja za SDS – dodao je on nakon sjednice Glavog odbora SDS-a.

- OGLAS -

Lično je, kaže, za to da SDS ima jednog kandidata za predsjednika SDS-a.

Na današnjoj sjednici su usvojeni kriteriji za održavanje unutarstranačkih izbora i vjeruje, kazao je Govedarica, da će do polovine juna biti održana izborna skupština najveće opozicione stranke.

Bit će napravljene nove izmjene i dopune Statuta SDS, kako bi, rekao je Govedarica, ojačali neke organe, te otkonili određene anomalije.

Na sjednici Glavnog odbora SDS-a dali su podršku minisitrima te stranke na svim aktivnostima koje su vodili protiv prihvatanja MAP-a.

– Pet puta su naši ministri u Vijeću ministara BiH skidali s dnevnog reda Godišnji nacionalni plan – rekao je on i dodao da u SDS-u smatraju da je neprihvatljvo da Godišnji nacionalni program donosi bilo koji organ osim onog koji je definisan Ustavom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA