-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Tegeltija i Satler: BiH ne može sama riješiti migrantsku krizu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom (Johann Sattler) o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, sa akcentom na prevazilaženju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je izrazio zahvalnost Evropskoj uniji na pomoći u nabavci medicinske opreme zdravstvenim institucijama u BiH, kao i na angažmanu i podršci privredi koja je izuzetno pogođena ovom krizom.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora upoznao ambasadora Satlera da Vijeće ministara, uprkos izazovima sa kojima se susreće, radi na realizaciji dogovorenih mjera, te naglasio da evropske integracije ostaju u fokusu rada Vijeća ministara.

- OGLAS -

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama u kontekstu prevazilaženja problema ilegalnih migracija.

Predsjedavajući Vijeća ministara je ponovio da migrantska kriza predstavlja veliki bezbjednosni i humanitarni problem  koji BiH ne može sama riješiti, te ponovo ukazao na važnost koordinacije i zajedničke saradnje svih sigurnosnih agencija u regionu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA