3 C
Sarajevo
17.04.2024

RS: Narednih dana očekuje se nabavka vakcina za 100.000 građana

“Očekujem da do kraja ovog mjeseca možemo ozbiljnije početi da sprovodimo naš plan vakcinacije. U Republici Srpskoj činimo da to sve bude tako, iako u zadnje vrijeme vidim da se oko toga prave medijske spekulacije i spinovi, sa pitanjima koliko je plaćeno i drugo”, rekao je Višković novinarima u Višegradu, odbacujući sve te spekulacije kao degutantne.

Višković je dodao da su se i iz sistema “Kovaks”, kad su vidjeli da je Republika Srpska dobila ruske vakcine, pojavili i rekli i da će posredstvom njih doći oko 23.000 vakcina za BiH, a od toga pripada 40 odsto za Republiku Srpsku.

“Evo, ja pozivam sve da nabave vakcinu, a Vlada je spremna da u tome učestvuje. Koristiti politiku u vezi sa nabavkom vakcina mislim da je degutantno. Postoje i podaci koliko su zemlje iz okruženja platile te vakcine, pa tek onda možemo da pričamo da li je tu neki novi `slučaj` u Srpskoj, kako se želi predstaviti”, naveo je Višković.

- OGLAS -

On je rekao da je njegova želja kao premijera, a i želja Vlade i drugih institucija Republike Srpske da se obezbijede vakcine građanima Republike Srpske.

“Na tome radimo i kad to završimo biću ponosan premijer Republike Srpske. Sve ostale priče odbacijem kao spekulativne”, poručio je Višković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA