12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Dodik pisao Nurkiću: “Kao tvoj fan želim ti što brži povratak na teren”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je pismo podrške bosanskohercegovačkom košarkašu Jusufu Nurkiću koji igra u NBA ligi za Portland, a koji je zadobio tešku povredu noge.

“Neprijatno me iznenadila vijest o teškoj povredi koju si doživio na kraju utakmice sa Brooklynom u kojoj si, kao i do sada pružio sjajnu partiju. Kao čovjek i ljubitelj košarke, ali i tvoj fan želim da ti uputim iskrene riječi podrške i ohrabrenja za što skoriji oporavak i povratak na teren”, istakao je Dodik u pismu podrške.

U saopštenju iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH navodi se da je Dodik u pismu podrške naglasio da izuzetno cijeni Nurkićevu igru i da se radovao njegovim briljantnim nastupima za Portland u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi u kojoj nastupaju najbolji, među kojima je i Nurkić, ravnopravno se noseći sa divovima svjetske košarke.

- OGLAS -

“Izdrži majstore, svi smo uz tebe. Očekujemo te ponovo na košarkaškom terenu, očekujemo tvoje briljantne igre, jer ti još nisi pokazao sve što možeš i umiješ”, poručio je Dodik u pismu podrške košarkašku Jusufu Nurkiću.

Nurkić je teško povrijeđen na meču između Portlanda i Brooklyna kada je zadobio lom potkoljenice. Mediji su prenijeli da je Nurkić uspješno operisan, a, prema prvim informacijama, mišići i nervi nisu pokidani.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA